O autorici

Branka Sacher diplomirala je povijest umjetnosti i muzeologiju, prije toga završila je Školu primijenjene umjetnosti, a za kuharsko obrazovanje odlučila se na dan kad je stekla diplomu Filozofskog fakulteta.

Dječak na slici u bijeloj haljinici je Ico Hitrec, najveći hrvatski nogometaš svih vremena (kaj god Splićani o tome imali za reći).
Stariji dječak lijevo njegov je brat dr. Rudolf Hitrec, autoričin djed.
Snimljeno u Zagrebu, 1913.
Školovala se u Zagrebu i Parizu, kao prva (i vjerojatno jedina) Hrvatica na akademiji Le Cordon Bleu. Specijalizirala se za vegetarijansku prehranu i vodila kuhinju u jednom malom vegetarijanskom restoranu u Zagrebu.
Potječe iz gostioničarske obitelji. Njezini pradjed i prabaka, Ivan Hitrec i njegova žena, Talijanka Lavinia (rođena Peres), držali su u prvoj polovici dvadesetog stoljeća gostionicu na Britanskom trgu u Zagrebu.

Branka Sacher autorica je knjige "Muka po mileniju", male knjige o dočeku milenijske nove godine, te dviju vegetarijanskih kuharica: "Stol za dvoje" i prve hrvatske vegetarijanske kuharice samo za muškarce, za sada još neobjavljene, u iščekivanju nakladnika.

Udruživanje dviju toliko različitih struka prirodno ju je usmjerilo prema proučavanju povijesti hrane. O toj, kod nas još gotovo nepoznatoj temi, u svijetu su u posljednjih petnaestak godina napisane stotine nevjerojatno zanimljivih knjiga, i sad ih treba što prije pročitati.
Novi naslovi slijede uskoro.

Demanti:

Branka Sacher ne bavi se glazbom, nikad se nije bavila glazbom i ne namjerava se u skorijoj budućnosti baviti glazbom (dalje od toga što kao kći glazbenika i žena glazbenika živi okružena glazbom).
Ne bavi se, ne daj Bože, ni proučavanjem književnosti (osim što neizmjerno uživa u klasicima kao što su Hrabal i Miljenko Smoje).