U 33 tematska i 33 poglavlja "mrvica" poredane su crtice iz prošlosti i sadašnjosti hrane, "teške" i zabavne gastronomske teme, kulinarske
anegdote i recepti.
Što su jeli astronauti na putu
do Mjeseca,
po čemu su hrvatski paprenjaci posebni, može li mrkva biti voće, koja je najstarija juha na svijetu, tko je
izumio supermarket i kako se pripremao paun u vlastitom perju, samo su neke od tisuća gastronomskih zanimljivosti za gladnoga čitatelja.
Knjiga završava malim rječnikom zanemarenih hrvatskih, uglavnom kajkavskih, gastronima.
Na sljedećim stranicama možete prelistati nekoliko odabranih (kraćih) poglavlja iz "Mrvica o hrani".
Uzmite feferon i nazovite me ujutro
feferoni kao narodni lijek
Posljednja večera na Titanicu, 14. travnja 1912.
ni posljednja večera nije mogla proći bez janjetine u umaku od metvice
Mrvice - prvi dio
Iz tisućljetne povijesti pizze
Jedem samo malo mesa. I ribe i piletine, ali to se ne računa
o vegetarijancima - koji to jesu, a koji baš i nisu
Mrvice - drugi dio
Jaja na desetak najslavnijih načina
ili Œufs à la kéreféque
Stegnite vi remen...
jelovnik sa Summita G8 održanog 8. srpnja 2008. u Japanu